kuru meyve faydaları nelerdir
Kuru Meyve

Kuru Meyvenin Faydaları Nelerdir?

Meyvelerin sağlığımız için gerekli olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak, tüm meyveler tüm yıl boyunca mevcut değildir. Neyse ki, insanlık alternatif olarak kuru meyve çözümünü icat etti. Bunlar aynı besinleri sağlar ve satın alınması ve saklanması daha kolaydır. Kuru meyvenin sağlığa faydaları nelerdir? yazımızda kuru meyvenin çeşitli faydalarını inceleyebilirsiniz.

Meray Kuruyemiş ile en kaliteli ve doğal yollarla hazırlanmış kuru meyve ürünlerini Türkiye’nin her yerinden sipariş verebilirsiniz.

kuru meyvenin faydaları nelerdir
kuru meyvenin faydaları nelerdir

Kuru Meyvenin Faydaları

Sağlığa olan faydalarından bazılarını aşağıdaki başlıklar altında inceleyebiliriz

Anemi ve Hipertansiyonu Önlemeye Yardımcı Olur

Anemi ve hipertansiyondan mustarip insanlara fayda sağlayabilir. Hipertansiyondan mustaripseniz, diyetinize kayısı dahil etmek iyidir, çünkü kayısı yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olan potasyum açısından zengindir.

Ek olarak, kuru kayısı ve hurma iyi birer demir kaynağıdır. Bu nedenle, bunların düzenli olarak alınması anemik olanlar için faydalıdır. 

Bu nedenle, kansızlık benzeri belirtilerden mustarip olduğunuzu düşünüyorsanız, diyetinize bu kuru meyvelerden birini eklemeniz yararınıza olabilir.

Kuru Meyve Kilo Kaybına Teşvik Eder

Canınız çekiyorsa, kuru meyveler sizin için olmazsa olmazlardandır. Kurutulmuş meyve atıştırmalıkları, şekerli ve sağlıksız atıştırmalıkların yerini alabilir.

Abur cuburdan kuru meyvelere geçiş yapmak zordur. Bununla birlikte, kilo almakla mücadele ediyorsanız, kuru meyve yemenin kilonuzu korumanıza yardımcı olduğunu göreceksiniz. 

Ek olarak, günde birkaç kez yeme eğilimindeyseniz, kuru meyveye geçmek kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, tükettiğiniz yiyecek miktarını azaltmaya yardımcı olması için, öğünlerden önce yemeyi deneyerek ön doldurmaya yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca kuru üzüm ve kuru erik gibi kuru meyveler de metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bu da enerji seviyelerini artırmaya ve kiloların bir kısmını azaltmaya yardımcı olur.

Kalp Sağlığını İyileştirir

Diyetinize mineraller ve vitaminler içeren kuru meyveler eklemek, kalbinizin sağlığını iyileştirmeye ve kalp komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. 

Normal meyvelerle karşılaştırıldığında, kurutulmuş meyveler, sağlıklı bir kalp rahatsızlığının korunmasında önemli bir rol oynayan daha fazla antioksidan ve lif içerir.

Örneğin Brezilya fıstığı, kan basıncını düzenlemek için gerekli olan yüksek miktarda kalsiyum, magnezyum ve potasyum içerir. Kuruyemişler ayrıca iyi kolesterol seviyelerini korumaya yardımcı olan, felç veya kalp krizi geçirme şansını azaltan doymamış yağlar içerir.

Buna ek olarak, kızılcık gibi kuru meyve ürünleri, kan pıhtılarını önleyerek vücutta tutarlı bir kan akışının korunmasına yardımcı olur.

Kurutulmuş Meyve Enerjinizi Artırmanıza Yardımcı Olur

Kuru meyve enerji artışını kolaylaştırabilir. Güç çubuklarında önemli bir bileşen olmalarının nedeni budur. Enerjinizi artırmanıza ve günü geçirmenize yardımcı olması için gün boyunca küçük porsiyonlar halinde kuru kayısı ve üzüm tüketmeniz faydalı olacaktır.

Ek olarak, hurma doğal olarak glikoz, sakaroz ve fruktoz gibi yüksek şeker seviyelerine sahiptir. İhtiyaç duyulduğunda anında bir enerji kaynağı olarak hizmet edebilirler. Bu yüzden birçok kişi oruç açarken hurma kullanır. Vücuda anında yeniden enerji verebilirler.

Kemikle İlgili Hastalıkları Önler

Kurutulmuş meyve ürünleri kemikler için mükemmeldir, özellikle kadınlar için. Bunun nedeni, osteoporozun kadınlarda erkeklerden daha yaygın olmasıdır. Kuru erik gibi kuru meyve çeşitleri kemik yıkımını bastırmaya ve osteoporoz riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca kuru kayısı yüksek miktarda potasyum ve kalsiyum içerir ve kemik sağlığını iyileştirmeye ve kemik hastalıklarına yakalanma riskini önlemede etkilidir.

Kalsiyum kemiklerin oluşumu için gerekli olduğundan ve potasyum kalsiyumun vücutta dağılımı için gerekli olduğundan diyetinize dahil etmek yardımcı olacaktır.

Kurutulmuş Meyve Tüketimi Sağlıklı Cildin Korunmasına Yardımcı Olur

Günlük diyetinize eklemek, cildinizin taze ve sağlıklı bir görünüm ve hissi korumasına yardımcı olur. Çoğu antioksidanlar ve C Vitamini içerir. Bunlar ince çizgilerin azalmasına yardımcı olarak cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Ek olarak, kurutulmuş meyveler, ölü cilt hücrelerinin yerine daha hızlı hücre yenilenmesini teşvik eden bileşikler içerir. Özellikle ceviz, serbest radikal hasarıyla savaşarak diğer yaşlanma belirtilerinin yanı sıra kırışıklıkları geciktirmeye ve önlemeye yardımcı olan antioksidanlar ve B Vitamini içerir.

Kurutulmuş mangolar aynı zamanda cilt kalitesini iyileştirmeye yardımcı olan besinler içerir ve kuru üzümlerin doğal bir cilt yaşlanma inhibitörü görevi gören resveratrol içerdiği bilinmektedir.

Akıl Hastalığı Riskini Azaltır

Akıl hastalıklarından mustarip insanlar için mükemmeldir. Örneğin, kurutulmuş meyve ürünleri antioksidanlar açısından zengindir. Bunlar hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur.

Ceviz gibi diğer kuru meyve çeşitleri, bilişsel işlevi artıran birçok nöroprotektif bileşiğe ve antioksidanlara sahiptir. Buna karşılık, bu stresi azaltmaya yardımcı olur ve artan bir sakinlik hissine yol açar.

Özellikle demanstan mustarip olma olasılığı daha yüksek olan yaşlılar için ceviz, demansa neden olduğu bilinen zararlı serbest radikalleri yok etmeye yardımcı olan flavonoidler ve çeşitli vitaminler içerir.

Kurutulmuş Meyve Sindirim Sağlığını İyileştirir

Kolon sağlığınızı iyileştirebilir. Örneğin, kurutulmuş muz ve hurma, kabızlığı gidermeye yardımcı olan yüksek düzeyde lif içerir. 

Kabızlığı tedavi etmenin bir alternatifi kuru erik yemektir. Bunlar, herhangi bir sorunu çözmeye yardımcı olan potasyum ve lif bakımından zengindir. Hurma, kuru muz ve kuru erik de dışkı sıklığını artırmaya yardımcı olur. Ek olarak, ishaliniz varsa, potasyumun ishali kontrol ettiği bilindiği için hurma evde harika bir çare olabilir.

Kaynak

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurutulmu%C5%9F_meyve

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir