zayiflatan kuruyemisler
Antep Yöresel Kuruyemiş

Zayıflatan Kuruyemişler Nelerdir?

Zayıflamayı hedefleyen ya da diyet listenize kilo aldırmayacak kuruyemişlere yer vermek için araştırma yapan biriyseniz, doğru blog yazısındasınız! Özenle seçtiğimiz bu kuruyemişler sayesinde tokluk hissiniz oluşacak ve daha fazla gıda tüketmek istemeyeceksiniz. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde mide bağırsak sisteminizi besleyen ve zayıflatan kuruyemişler listemize geçelim.

Zayıflatan Faydalı Kuruyemiş Çeşitleri

Sayısız faydası olan ve kilo almanızı engelleyerek zayıflatan kuruyemiş çeşitleri aşağıdaki gibidir;

Tuzsuz Badem

İçerdiği zengin lif sayesinde tokluk hissi sağlayarak kilo verme sürecinizi hızlandırır. Karın bölgenizin yağ oranını azaltmayı sağlayan tuzsuz badem kuruyemişini gönül rahatlığı ile diyet, besin listenize ekleyebilirsiniz.

Zayıflatan Kuruyemişler Nelerdir? | Meray Kuruyemiş Blog

Ceviz

İçerdiği sağlıklı yağlar ve lifler sayesinde sindiriminizi yavaşlatır ve açlık hissinizi azaltır. Omega-3 açısından zengindir. Bir günde ortalama 6 – 7 adet ceviz tüketmeniz ideal olacaktır. Kötü kolesterolünüzü düşürür, kan basıncınızı dengeler.

Zayıflatan Kuruyemişler Nelerdir? | Meray Kuruyemiş Blog

Fındık

Fındık için protein ve sağlıklı yağ deposudur diyebiliriz. metabolizmanızı hızlandırarak kilo verme, yağ yakma sürecinizi hızlandırır. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller açısından da zengindir.

Zayıflatan Kuruyemişler Nelerdir? | Meray Kuruyemiş Blog

Antep Fıstığı

Antep fıstığının yağ oranı, diğer kuruyemiş çeşitlerine oranla daha azdır. Öğleden sonra ve akşam saatlerinizde tüketeceğiniz antep fıstığı sayesinde gece gelen açlık hissinizi bastırabilirsiniz. Dolayısıyla gece geç saatlerde yemek yemekten kaçınmış olacaksınız ve kilo almanız engellenmiş olacak.

Zayıflatan Kuruyemişler Nelerdir? | Meray Kuruyemiş Blog

Kontrolsüz miktarda tüketim, fazla kalori alımına neden olabilir. Bir avuç içi miktarındaki kuruyemişler genellikle önerilen porsiyon boyutudur. Ayrıca, tuzlu veya şekerli kaplamalı kuruyemişlerden kaçınmak da önemlidir. Doğal, tuzsuz veya şekersiz kuruyemişler, en sağlıklı seçeneklerdir. Zayıflatan kuruyemişleri ele aldığımız blog yazımızın sonuna geldik, tüm içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kuru_yemi%C5%9F

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir