ramazanda diyet
Kuruyemiş

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?

Ramazanda diyet nasıl yapılır? Sorusunun cevabı için doğru adrestesiniz. Ramazan ayı, Müslümanların oruç tuttuğu aydır ve böylece beslenme alışkanlıkları genellikle değişmektedir. Oruç tutan kişiler, gün boyunca yemek yemezler, iftarla sahur arasında belirli bir zaman diliminde beslenirler. Ramazanda diyet yapmak isteyenler, iftar ile sahurda sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeye özen göstermesi gerekir.

Ramazanda Diyet ve Kuruyemiş Tüketimi

Ramazanda diyet yaparken kuruyemiş tüketmek pek çok açıdan insan vücudu ile sağlığına yararlıdır. İftarla sahur aralarında tüketilebilen besleyici bir atıştırmalık seçeneğidir. Uzmanlar, oruç tutan kişilerin dengeli bir şekilde kuruyemiş tükettikleri zaman tok tutup,  kan şekerini dengeleyeceğini ifade etmektedir. Ayrıca sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmek için insan vücudunun gereksinimi olan lif, vitamin ve mineralleri günlük olarak alması gerekmektedir. Aksine iyi beslenemeyenler yeteri miktarda besin alamadığından dolayı bünyeleri yorgun düşmektedir. Gün boyu enerjik olup, dinç kalabilmek için yüksek vitaminle mineral açısından zengin olan kuruyemiş tüketilmesi önerilmektedir. Kalp sağlığınızı koruyabilmek için fındık, ceviz, kuru üzüm, badem ile ay çekirdeği tüketilmelidir.

Meray Kuruyemiş web sitemizden besleyici, lezzetli kuruyemiş ve kuru meyve siparişi verebilirsiniz.

ramazanda diyet

Ramazanda Kuruyemiş ve Kuru Meyvenin Tüketilmesinin Faydaları

Badem: İçerisinde bolca B vitamini içeren badem, gün içerisinde enerjiyi yüksek tutmaktadır. Ayrıca; E vitamini içeren badem, cildi gençleştirip güzelleştirmektedir. İçerisindeki fosfor sayesinde de hücre onarımını gerçekleştirip, kansere karşı koruyucu bir kalkan görevi görmektedir.

Ceviz: İçerdiği güçlü antioksidan sayesinde en çok tercih edilen kuruyemiş çeşididir. Besin değerinin çok yüksek olmasıyla bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp krizi riskini azaltıp, kolesterolü düşürmektedir. Şeker hastalarının ceviz tüketmeleri damar tıkanıklığını azaltan E vitamini içermektedir. Ayrıca; sağlıklı yağlar içermesiyle strese karşı korumakta, cilde güzellik katmaktadır. Bir diğer içermiş olduğu Omega3, Omega6, A,B ve E vitaminleri beyin sağlığını korumaktadır. Bu faydalarından ötürü ramazan ayında sofranızda cevizi eksik etmemeniz gerekmektedir.

Kayısı: İçerdiği vitamin açısından oldukça zengin bir meyve olarak bilinmektedir. İçerdiği beta- karoten, kanser ile yaşlanmaya karşı koruyucu görev üstlenmektedir. Kuru kayısı, taze kayısıya göre on kat demir ile life sahiptir. Kabız gibi bağırsak sorunlarında ve kansızlık gibi sorunlar için şifa kaynağı olmaktadır. Ramazan’da kuru kayısı tüketmek için birçok nedeniniz bulunmaktadır.

Kuru Üzüm: Halsizliği engelleyen, enerji veren ve kabızlığa iyi gelen kuru üzüm, ayrıca oluşabilecek alerjik rahatsızlıkların önüne geçtiği için tüketilmesi çok önemlidir. Kanı temizleyen, kalp kasını besleyen kuru üzüm, vücutta bulunan toksinleri atmada yardımcı olmaktadır.

Fındık: İçerdiği kalsiyum, magnezyum, çinko ile demir bakımından oldukça zengin bir kuruyemiştir. Fındığın biotin vitamin kaynağı olmasıyla, kalp ve damar dostu olarak nitelendiriliyor.  Böylece kalp krizini ile damar sertliğini önlemektedir. Ayrıca saçları ve tırnakları beslemektedir.

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır? Konusunu ele aldığımız blog yazımızın sonuna geldik. Tüm blog yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurutulmu%C5%9F_meyve

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir