türk kahvesi tarifi
Kahve

Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi tarifi ile sizinle birlikteyiz. Asırlardır nesilden nesile aktarılan Türk mutfağının en çok sevilen içeceklerinden bir tanesidir. Kendisine has kokusu ve lezzetiyle çoğu kişinin damak tadına uygun olması sonucunda ağırlamakta olduğumuz misafirlerimizle ve yoğun geçen günün ardından dinlenmekteyken tüketmekteyiz. Yapılan kahvenin köpüğü ne kadar fazla olursa, lezzeti de o kadar fazla olmaktadır. Hazır olan kahvenizin yanında kuruyemiş veya lokum eklendiği zaman Türk Kahvesi’nin lezzetine lezzet katmış olursunuz. Eşsiz lezzeti ile birlikte sağlığa çok faydalı olan Türk Kahvesini kimi insanlar şekersiz veya orta şekerli tercih etmektedir. Bol köpüklü Türk Kahvesinin tarifine geçmeden önce faydalarını öğrenelim.

Türk Kahvesinin Faydaları

Birden çok sağlığa faydası vardır. Kahvenin çekirdekleri vücutta bulunan iltihaba karşı etkili olması ile birlikte kan şekerini, kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürmesi faydalarından sadece birkaçıdır. Bağışıklık sitemini güçlendirmesi sonucunda kalp rahatsızlığının da önüne geçmiş olur. İçilen Türk Kahvesi kana karışması sonucunda uyanık kalmanıza bunun sonucunda yaptığınız günlük işlerinize odaklanmanıza yardımcı olur. Metabolizma hızını artırarak vücudunuzda bulunan yağları yakmasında yardımcı olmaktadır. İçerdiği antioksidan vücudunuzda ve cildinizde oluşabilecek hastalıklardan koruyarak yaşlanma süresinin uzatılmasına olanak tanımaktadır. Depresyon, Anksiyete ve Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçerek hafızanın güçlenmesinde yardımcı olur. Baş ağrılarına ve migren ağrıları için ağrı kesici görev görmektedir. Türk Kahvesinin faydalarını öğrendiğimize göre şimdi Türk kahvesi tarifine geçelim.

Türk Kahvesi Tarifi | Meray Kuruyemiş Blog
Türk Kahvesi Tarifi

Malzemeler:

Kişi sayısına göre;

  • 1 adet çay kaşığı şeker(tercihe göre)
  • 2 adet çay kaşığı Türk Kahvesi
  • 1 fincan bardağı su

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

  1. Kişi sayısına göre her fincana su ekleyerek cezvenin içerisine koydun. Daha sonra her fincan için 1 adet çay kaşığı şeker ve 1 adet çay kaşığı kahveyi ilave edin.
  2. Cezvenin içerisinde bulunan malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşe yerleştirin. Kahvenizi hiç karıştırmadan yavaş bir şekilde kaynamasını bekleyin.
  3. Kaynama gerçekleştiği zaman üstte oluşan kahve köpüklerini fincanlara dağıtın.
  4. Tekrar cezveyi kaynattıktan sonra her bir fincana kahveyi doldurun ve servis edin, afiyet olsun.

Türk kahvesi tarifimizin sonuna geldik. Diğer tariflerimiz için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_kahvesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kahve

Osmanlı Kahvesi Nedir?

Kahve

Dibek Kahvesi Yapımı