findik yagi
Kuruyemiş

Şifanın Anahtarı Fındık Yağı

Kuruyemiş çeşitlerinin en önemlilerinden biri olan fındığın elbette yağı da çok özel ve faydalıdır. Birçok hastalığa ve probleme karşı iyi gelen fındık yağını detaylı ele aldığımız blog yazımıza hazırsanız başlayalım.

Fındık Yağı Nedir?

Fındık, fındık ağacının bir meyvesidir ve bu ağaç sayesinde elde edilir. Fındık yağı ise fındıkların soğuk press (soğuk sıkım) yapılarak elde edilmesiyle oluşur. Açık sarı bir renkte yağ elde edilir. Diğer yağlara oranla hafif bir tatlı aroması vardır. Kozmetik ve yemek sektörleri için büyük bir öneme sahiptir. İçeriğinde %80 oleik asit ve %12 Linoleik asit, E vitamini, potasyum, demir, kalsiyum, çinko gibi insan vücuduna faydalı birçok bileşen bulunmaktadır. Bir sonraki başlığımızda fındık yağının insan vücudu için faydalarını detaylı olarak ele alacağız, yazımızı okumaya devam edin.

Fındık Yağının Faydaları Nelerdir?

En önemli ve insan vücudu için en faydalı olan özelliği hasarlı hücreleri yenilemesidir. Güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Cildi, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı korur, ciltte bulunan ölü hücreleri yenileyerek besler.

Kolesterol düşmanı olarak da bilinir. Sağlıklı yağ asitleri sayesinde yüksek kolesterol seviyesini düşürüp dengede tutar. Kolesterole iyi geldiği gibi kalp ve damarları da koruyarak besler.

Kanser türlerinin gelişimini engeller. Parkinson ve alzheimer gibi yüksek yaştan kaynaklı hastalıkların oluşum sürecini engellemeye çalışır.

Kalsiyum açısından bolca zengin olduğu için kemik yapısını da olumlu etkiler. Popüler olarak saç bakımında tavsiye ediliyor oluşu da boşuna değil. Saçları nemlendirir ve bakım sağlar. Duş almadan hemen önce saç diplerinize uygulayarak saçınızı canlı görünecek bir şekilde besleyebilirsiniz. Uzun süreli düzenli kullanımlarda saçınızdaki ve cildinizdeki farkı siz de göreceksiniz.

B2, B6 vitaminleri açısından zengin olduğu için sinir sistemine oldukça faydalıdır. Bu vitaminler sayesinde vücudun birçok sistemi daha sağlıklı çalışabilmektedir. Diyabet riskini büyük oranda azaltmaktadır.

fındık yağı

Fındık Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

Birçok kişi fındık yağının yemeklerde kullanılır mı kullanılamaz mı sorusu arasında ikilem yaşamaktadır. Mutfağınızda bu yağı kullanmanız sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Yemeklerinize hoş bir aroma katacağınızdan şüpheniz olmasın. Daha sağlıklı kızartmalarda ay çiçek yağı yerine bu yağı tercih edebilirsiniz. Lezzetli soslar ve salatalarınızda da deneyip tercih edebilirsiniz.

Kişisel bakım sektöründe de büyük bir öneme sahiptir. Saç, cilt ürünlerinin birçoğunda kullanılır. Nemlendirici losyonlarda, sabunlarda kullanılır. Aromaterapi gibi uygulamaların olmazsa olmazıdır.

Evde Fındık Yağı Yapımı

Kulağa zor ve imkansız gibi gelse de aslında yapımı oldukça basittir. Bu noktada satın aldığınız fındığın kalitesi en kritik noktadır. Meray Kuruyemiş web sitemizden en kaliteli fındıkları sipariş edebilir ve gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Hazırsanız evde yapım sürecine geçelim.

Yağı elde etmenin en önemli kısımlarından biri pressleme işlemidir. Birçok kişinin evinde pressleme makinası olmadığı için bu işlemi blender ile yapacağız. Meray Kuruyemiş web sitemizden satın almış olduğunuz taze fındıkları kabuklarından ayırın ve kuruması için biraz bekleyin. Kuruyan fındıkları çok az bir şekilde fırında kavurmalısınız. Kavrulan fındıkları sıcakken hemen blender işleminden geçirmelisiniz. Bu işlemlerin sonucunda elde ettiğiniz yağı tülbentten geçirerek yağını süzüp ayırabilirsiniz. Artık yağınız hazır. İster oda sıcaklığında 6 aya kadar tutun ister cam şişelerde saklayıp gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Birçok farklı tarifler ve blog yazılarımıza ulaşmak için hemen tıklayın.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/F%C4%B1nd%C4%B1k

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir